PRO TRAVEL PRO POZNÁNÍ PRO ŠKOLY PRO JAZYKY

Lucemburská kuchyně

Lucemburská kuchyně je velmi ovlivněná francouzskou kuchyní, ale najdou se v ní také německé vlivy (např. knedlíky se zelím). Na rozdíl od sousední Belgie je lucemburská kuchyně kaloricky vydatnější, což odpovídá poloze a klimatu země.

Typická lucemburská jídla

Podobně jako v Belgii jsou v Lucembursku oblíbené minutkové úpravy masa a hranolky.

  • Träipen je smažené jelito, které je často podávané s jablečnou omáčkou.
  • Judd mat gaardebounen je uzené vepřové maso podávané se zelím či fazolemi, bramborem a krémovou omáčkou. Jedná se o národní lucemburské jídlo.
  • Bouneschlupp je vydatná polévka, jejíž základ tvoří zelené fazolky s bramborami a přidává se do ní kyselá smetana a opečené kousky párků nebo klobásy.
  • Kuddelfleck jsou hovězí dršťky obalené v těstíčku a podávané s pikantní rajčatovou omáčkou.
  • Hong am Rèisleck je pokrm z kuřecího masa vařeného na bílém víně se zeleninou, kořením a houbami.

Zdroj:
knižní průvodce Belgie, Lucembursko – nakladatelství freytag & berndt
Wikipedie

Zobrazeno: 529x

Chytrý filtr zájezdů

Vybírejte z tisíců "poznávaček"

Vyhledat zájezd

Školní zájezdy Lucembursko

Vzorové programy, zájezdy na míru

ŠKOLNÍ ZÁJEZDY

DÁRKOVÉ POUKAZY

DÁRKOVÉ POUKAZY

Nechte si posílat novinky na Váš e-mail:

PRO TRAVEL CK, s.r.o.
NAJDETE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH
NAJDETE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH
ČLENSTVÍ a CERTIFIKÁTY
ČLENSTVÍ a CERTIFIKÁTY
ACCKA ATECR Certifikát CSKS BritAgent E-lerning
UŽITEČNÉ ODKAZY
UŽITEČNÉ ODKAZY
POZNÁVACÍ ZÁJEZDY
POZNÁVACÍ ZÁJEZDY
JAZYKOVÉ KURZY
JAZYKOVÉ KURZY